tisdag 22 mars 2011

Ovillig och ofrivillig 70-åring

Han har våndats och försökt smita undan. Men i går var det dags; pappa fyllde 70 år och jag tror att det var förknippat med både olust och litet sorg. Han har inte behövt fixa en enda uppvaktning själv i sitt liv och det var första födelsedagen som änkling. Vi har tjatat, vi har frågat och vi har föreslagit olika alternativ men till slut fastnade han för mitt förslag "åtminstone tårta" och för några dagar sedan var han dessutom och köpte litet bubbel.

Så vi uppvaktade lilla pappa, 70 år. Det var vi barn med familjer och min farbror och faster. Min andra faster ringde och gratulerade under dagen. Jag hade mejlat till de goda vännerna men tyvärr hade de inte läst mitt mejl förrän under själva födelsedagskvällen så de missade uppvaktningen och var jätteledsna för det.

Pappa hade köpt en frukttårta och en Spidermantårta! Han är för rolig ibland! Han hade också rotat fram papperstrallrikar och glas från den gångna guldbröllopsdagen och jag fixade kaffe och tände litet ljus. Av mig och brorsan med familjer fick han en brunchkryssning och av oss dessutom en jättefin bukett blommor. Det blev nog rätt lagom hoppas jag. Vi pratade litet på dagen och jag sade att jag förstod att det kändes konstigt och tomt utan  mamma. Han såg nästan litet rödögd ut när vi kom. Det måste kännas för j-igt att fylla jämnt så här nära på dödsfallet. Det hade varit enklare om han fyllt 71 eller 69...

Det känns dock bra att ha firat honom och att vi bokat in påskhelgens alla aktiviteter - vi går en ljusnande framtid till mötes. Under måndagen var det ju vårdagjämning.

I dag är det dagen efter. Jag har flera förmöten inför veckans budgetmöten och sedan ska jag träffa en engelsk säkerhetskille som jag brukar träffa på SKYDD-mässorna. Han kommer till Stockholm och vill ta en fika. Efter det ska jag träffa bästa kompisen från förra jobbet och äta en nachostallrik och ta ett glas rött! Det känns om en bra dag, så här tre och en halv vecka innan vi ska flytta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar