onsdag 10 november 2010

Lägenhetsinnehavare

Jaha, så var det klart. Dagen har varit ett inferno av telefonsamtal, sms, mejl och frågeställningar. Jag smsade maken kl 9.37 och frågade varför mäklaren inte ringde. Då hade maken redan varit i kontakt med banken. Bara minuter efter började cirkusen. Mäklaren ringde och sade att köparen hade accepterat vårt bud, kontrakt skulle skrivas kl 17.30 på kvällen och han skulle direkt ringa sin kollega i Vällingby för att sätta igång vår försäljning. Sedan har det varit samtal med banker och mäklare hela dagen.

Strax före lunch kom artikeln om förra arbetsplatsen ut på webben och med vindens hastighet spred sig nyheten på nätet och via mun mot munmetoden.

Innan kvällen kom hade vi lånelöfte. En snabb middag på Serrano och träff med mycket trevliga säljare kl 17.30. De flyttar ironiskt nog till Hässelby Strand den 8 april.

Vi undertecknade kontrakt och en hel rad andra handlingar innan vi ilade hem och tog emot nästa mäklare. Herregud, vad unga mäklare är! Han gick runt och tittade och såg rätt gillande ut. Framför allt trodde han att köket och naturligtvis badrummet kommer att höja priset. Han tror att vi kommer få ut åtminstone 2 500 000 kronor och eventuellt mer. Vi lägger dock utgångspriset på 2 275 000 och hoppas på budgivning. Hans arvode är 2,79 %.

Nu är processen igång. I morgon ska vi få förslag på objektsbeskrivning, på måndag kommer fotografen och så ska vi på bankbesök. På tisdag eller onsdag blir det besiktning och energibesiktning (13 000 kronor) och på onsdag kommer annonsen ut på hemsidorna. Veckan efter kommer annons ut i lokaltidningarna och visningarna blir den 28 och 29 november. Där sprack glöggträffen den första advent...

Han kände till området väl - hans svärföräldrar bor i en av våra längor! Men viktigast av allt; han var väldigt positiv och hade över 250 namn på en intresselista, människor som uttryckt önskemål om att bo i Kälvesta, Flysta, Spånga, Vinsta. Hoppas att någon av dem hugger direkt!

Nu hoppas jag på en lugn och skönt nattsömn för en gångs skull!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar