torsdag 9 december 2010

Tråkig torsdag

Snö, snö och mer snö. Jag är så trött på snö och på att frysa nu! Fortfarande en jättejobbig huvudvärk. Mycket på jobbet men ändå roligt. Mitt på dagen flexade jag ut och åkte hem för att ta emot besiktningsman, köpare, köparens kusin och mäklaren. Ny besiktning. Först fick jag svara på frågor runt köksbordet och sedan gick vi runt och granskade varenda vrå i huset. Det var fruktansvärt jobbigt och det tog en jäkla tid. Huvudet pulserade och jag frös som en hund. Besiktningsmannen upptäckte ett par "brister"/skönhetsfel till men inget som köparen ska kunna kohandla om.

Sedan jobbade jag hemma några timmar. Helst ville jag bara sjunka ner i fåtöljen med en pläd och försöka hitta någon form av välmående men i stället tvingade jag mig ut i vintern för att åka in och möta två kollegor från polistiden. Åh, vad jag ville lämna återbud. Åh, vad jag trotsar mig själv!

När jag åkte hem några timmar senare undrar jag varför jag alltid ställer upp, trots bättre vetande. Och på hur goda vänner mina goda vänner egentligen är. Vi satt på puben i två och en halv timme och vi pratade bara om dem, om deras barn, om deras vedermödor, om deras problem. Ingen av dem iddes kommentera vår förestående flytt eller fråga hur det var med min mamma. Om man är så full av sig själv att man inte orkar bry sig om en god vän - är man verkligen en god vän då?

När vi satt där och åt vår pubmiddag lekte jag med tanken på att bara resa på mig och gå. Det gjorde jag förstås inte. Men jag kommer inte ta några initiativ till återträff heller. Egentligen borde man bara umgås med sådana som bryr sig.

Klev av bussen och gick raskt hemåt, förbannade kylan. Då ramlade jag på granne 1. Hon ville snabbt veta mer om flytten. Hon och maken hade trott att vi skulle skilja oss. Vi kallpratade litet. Då såg jag i ögonvrån hur granne 2 kom älgande från dörren intill oss. Hon kom bara springande för att höra litet mer eftersom hon var nyfiken.

Det här är grannar jag inte har pratat särskilt mycket med tidigare. Nu sätter jag punkt en gång för alla. Om fyra månader flyttar vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar