onsdag 1 juni 2011

Mattheten övergår i aktion

Nej, det måste bli en ny matta, trots allt. Jag vill känna harmoni i vardagsrummet, inte olust! Eftersom jag jobbar halvdag i dag och inte ska träffa goda vännen förrän vid femsnåret, så hinner jag åka förbi såväl Mattvaruhuset som Rusta i jakten på en ny matta. Samtidigt ska jag nog köpa makens namnsdagspresent och överlämna i förskott; en balkongvärmare!

I går eftermiddag slog värmeböljan till; jag och sonen tog en fika på Cino, gick i rask takt bort till tatueraren och hörde oss för, pantade flaskor, slängde glasflaskor och handlade - allt inom loppet av en timme.

I dag är det regn och blåst igen men det ska eventuellt spricka upp till kvällen - vilket vore underbart, eftersom jag kanske ska sitta på krogen och skvallra i flera timmar.

Något som förgyllde gårdagen var också att jag från två håll fick höra att förra arbetsgivaren sparkat ut ännu en chefredaktör, efter tre månader. Det renderade i mejlväxling och telefonsamtal oss före detta spjutspetsar emellan! Senare fick jag också veta att en av mina forna kollegor fått ett anonymt brev till sin hemadress. Anonyma brev får också min arbetsgivare - bland annat där någon av hans medarbetare smutskastas (undrar vem, kan det vara jag?)...
I dag har jag förstått att annonschefen på förra tidningen faktiskt har slutat. Vi närmade oss henne och försökte värva henne men hon tackade nej och sade att hon hade fått något annat. Jag trodde att hon kanske bara använde det som en liten ursäkt, eftersom det etiskt är litet tvivelaktigt att byta tidning inom samma segment, men tydligen har hon gått vidare! Det är underbara nyheter - för henne men också för oss! Då tappar nämligen vår konkurrent litet fart - om vi är snabba och rekryterar en ny annonschef snarast möjligt!
Problemen hopar sig uppenbarligen på Skeppargatan och jag kan inte säga annat än att det gläder mig. Det ger faktiskt skadeglad energi! Vilket behövs, när jag nu ska besegra "mattheten" och hitta något till vardagsrumsgolvet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar