fredag 22 juli 2011

Dubbelt firande

Rapport från en våg den 20 juli:
Minus 600 gram, totalt 6,3 kilo. Andra guldstjärnan (en per tre kilo ner) och 100 gram från målvikt. Hurra! Detta och sonens tatuering som gjorts under dagen (undantag en dag före 18-årsdagen) firades med ett glas vin på Cino med maken och sonen på kvällen. Ingen metallsmak längre!

Rapport från en 18-årsdag den 21 juli:
Sång vid sängen klockan 6.15: "Ni är ju sköna" var kommentaren när sonen öppnade Nespressomaskinen.
Teoriprov klockan 8.30: 54 av nödvändiga 52 poäng. Nöjd son bjuds på fika och salami- och briesmörgås på fiket vid Hemköp.
Körlektion klockan 13.00: Sonen har varit rastlös och gick i god tid till bilskolan för en körlektion. Jag fortsätter preparera middagen.
Mio klockan 13.30: Jag köper ytterligare en iläggsskiva till matbordet och släpar hem. Dukar sedan för sju personer. Lyssnar på Sommarprogrammet från dagen innan, där en kvinna berättar om hur hon inte bara vill överleva utan leva, i skuggan av sin mans cancer och död.
Järfälla klockan 14.45: Sonen gör sin uppkörning. Redan när han kör ut från Vägverket känner han att han kommer klara den, säger han senare.
Hallen på Rökerigränd klockan 16.10: "Åt helvete" svarar sonen när han kliver in genom dörren. Jag har våndats i en timme men tänker att om det hade gått åt skogen så hade han nog sms:at och känner att den långa tystnaden kan vara ett tecken på att har klarat det. Han får ringa oroliga pappa och lura honom innan han avslöjar de goda nyheterna! Myndig och körkort på en och samma dag - GRATTIS!
Sundbyberg klockan 16.40: Andra sonen kommer från jobbet. Vi fikar på caféet på Sturegatan. När vi kommer hem igen, dyker kusinen och dottern upp och så småningom även maken och pappa.
Matbordet klockan 18.45: Jordgubbs- och melonsoppa, fläskfilé med salami och mozzarella samt hemfriterade pommes frites och jordgubbpaj, allt serverat med champagne och vitt vin (även alkoholfritt).
Köket klockan 21.20: Diskmaskin fylls, körs och töms. Ny diskmaskin fylls och körs. Sedan blir det soffan och ett glas vin, Facebook och väntan på den nu myndiga sonen som är ute på stan med vänner.

Rapport från dag före avresedag den 22 juli:

* Åska och regn
* Tvättmaskinen går
* Nyhetsmorgon
* Väntan på ett mejl som ska bli startskottet för sonens dag
* Högar med kläder som ska packas
* Lämna bilnyckel till sonen, som ska ha bilen hela veckan
* Beställa taxi till Arlanda
* Inte glömma alla laddare
* Städa litet
* Förmana yngsta sonen
* Ringa pappa och påminna om alla praktiska saker
* Önska andra sonen trevlig resa till Mjölby
* Kolla om dotterns tvätt kommit tillbaka efter två dygn inlåst i en trasig tvättmaskin
* Behöver inte kontrollera vädret på Kreta, är rätt säker på att det väntas sol
* Njuta av min sista "egna" semesterdag - fyra veckor; var tog de vägen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar