onsdag 7 september 2011

Urladdning och uppladdning

Urladdning:
I går kunde jag lämna jobbet utan jobbdatorn. Första gången på en månad. Ovant. Blev rastlös. Tvingade med maken på upptäcktsfärd till Lidl för att bilda mig en uppfattning om utbudet där. Det blev en dag av urladdning. Tidningen kunde efter ett antal vändor tryckgodkännas. 68 sidor med hyfsat redaktionellt material och några nya annonsörer.

Den bär sig inte riktigt ekonomiskt men det känns ändå som vi är på väg - jag och nya mediechefen. Jag fick släppa igenom två korrfel som formgivaren missat men får svälja det, hur retligt det än är. Urladdning. Nu ligger tidningen i tryckpressarna. Det var även urladdning för vädret. Regn och blåst. Höst.

Uppladdning:
Talet är skrivet. Korrigerat. Ändrat. Tidtaget (två minuter och sju sekunder). Jag hittade inget lämpligt solarium så jag får använda foundation och hoppas på att jag slipper bli flammig. Jag tar ständiga promenader till klädkammaren och funderar över vad jag ska ha på mig. Blir jag för uppklädd med finklänningen? Ska jag vara tuffare klädd? Helt klädd i svart?

Det är första gången jag står på scenen som chefredaktör för Skydd & Säkerhet - jag ska synas, jag är varumärket, jag ska bli ihågkommen - det är över huvudtaget första gången jag står på scenen inför 150 personer...

Varför har projektledaren som pushade fram mig till detta slutat? Han skulle ju coacha mig. Samtidigt vet jag att jag kommer genomföra det med visst lugn. När det väl gäller, så infaller sig ett lugn. Jag ska ställa bra frågor till Steffo utan att snubbla på tangenter eller ord, jag ska mingla, jag ska le, jag ska vara överallt i morgon eftermiddag.

Det måste dock vara en good hair day. Tekniken måste fungera. Strumpbyxorna får inte gå sönder. Jag måste byta kofta mot sjal till middagen. Var kan jag lägga dator och ipad när vi äter? Uppladdning pågår. Var kan jag ladda batterierna?

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera