torsdag 29 september 2011

Ny karriär

"Det är den 28 september.
Den 28 september för 17 år sedan, 1994, tillhör en av de där dagarna som vi svenskar alltid minns vad vi gjorde. Själv vaknade jag en tidig, regnig och stormig morgon och möttes av radionyheterna om att M/S Estonia förlist. Jag gav mig ännu tidigare än vanligt av till jobbet, utan att då veta att nästan 70 av våra egna medarbetare varit ombord. Jag jobbade på Stockholmspolisens informationsavdelning och sattes i stabsfunktion direkt när jag kom till Polishuset. Det var inledningen på några otroligt intensiva och omtumlande dagar för många av oss. De visar ändå att en del händelser och katastrofer skapar band över alla gränser. Själv fingrar jag ibland denna dag på ett stort kuvert jag fick från Los Angelespolisen någon månad senare med en massa brev och kort från de anställda. Jag förstod inte varför förrän jag kom till botten av kuvertet och hittade en artikel ur Los Angeles Times, där jag var citerad i en mening.

Men. ... Den 28 september kan också vara en glädjens dag. Som i dag.
Det är fantastiskt roligt att i dag få hälsa er alla varmt, varmt välkomna till Security Awards.
Security Awards är säkerhetsbranschens största tävling och med den vill vi på tidningen Skydd & Säkerhet lyfta fram förebilderna, de goda exemplen och allt det engagemang och driv som finns i branschen.

Vi har nu 12 priser att dela ut. Under tiden får ni gärna köpa dricka i baren och när vi är klara om en och en halv timme bjuder vi på ett glas vin och litet tilltugg. Då får ni också tillfälle att besöka våra partners i lokalen. Ni ser vilka de nominerade är i tidningarna på borden. Jag behöver inte säga det; ni vet det redan. Det är förstås en stor ära att bara bli nominerad. Här och nu i dag är alla vinnare!
Ni som har nominerats är här för att ni kan inspirera och bidra till utveckling i branschen – och för att ni är proffs!
Jag vet att jurygrupperna har haft ett tufft arbete att utse vinnaren i varje kategori och vill rikta ett tack till alla jurymedlemmar för ert engagemang.

Den första kategorin är Årets Riskmanagementlösning. Jag hälsar David Alvén från Niscayah upp på scenen, som jag vet brinner för Risk Managementfrågor. Välkommen! Vad kännetecknar en bra Risk Managementlösning enligt ditt sätt att se?"

Ungefär så där såg min gårdag ut.
Det hade äntligen blivit dags för Security Awards, då 12 vinnare skulle koras. Och det är litet konstigt - att vår förra projektledare såg att det fanns i mig, att jag faktiskt grejar att stå på en scen och prata inför en massa människor. Jag är inte ens nervös när jag går upp, jag gillar att få mikrofonen framför munnen. De två och en halv timmarna gick rätt ok, tyckte till och med jag själv - även om tekniken strulade inledningsvis. Men alla sade att jag hanterade det professionellt. Ja, vad ska man göra när man står där?

Efteråt kom flera fram och gav jättefin positiv återkoppling (det är klart att de som tyckte det var dåligt inte kom fram och sade något...) men en sade till och med att de skulle anlita mig som moderator vid något evenemang framöver... Helt sjukt! En av mina chefer/kollegor mejlade i dag:
"Proffsigt jobbat! Bra inledning som drog uppmärksamhet, igenkänning, bra storytelling. Riktigt bra alltså - kan jag säga som hört 100tals olika tal och även jobbat med att utbilda inom presentation."
och vår unga projektledare skrev: "Du är fantastisk att jobba med". Jag suger åt mig och får en hel massa energi - vilket är tur eftersom det ändå är en anspänning innan. Perfektionist som jag är vill jag verkligen att det ska vara proffsigt och snyggt, allting.

Som kompensation för ljudstrulet, ordnade projektledaren ett presentkort åt mig och en gäst till Operakällaren med tre rätters festmiddag och vin! Det var snyggt men jag får genast dåligt samvete - inte ska jag...?!
Efter utdelningen gick jag och mediechefen till vår gemensamma bekants spanska affär Tous. Det är min gamla barndomskompis och mediechefens före detta kollega. Hon säljer superfina smycken och väskor och jag kom därifrån med en tuff väska! Sedan åkte jag hem med värkande fötter och lade mig rätt tidigt. Bäst var när Hasse Aro nämnde att han fått pris av Skydd & Säkerhet i direktsändning!

Veckan har gått i ett rasande tempo och förkylningen håller i sig. I morse vaknade jag med fruktansvärd huvudvärk men den gick att bota med panodil och vatten. Dottern och jag kom igång med Viktväktarna igen och avslutade vår "date" med god sushi.

Det har blivit litet brittsommar så det är underbart varmt ute. Däremot är jag inte ute så många timmar per dag... det är typ en minut på morgonen och någon på eftermiddagen. Lunchen intas framför datorn. Lämning av tidningen till layout i nästa vecka, så det finns ingen tid till vila. I dag har jag dessutom skickat ut fyra pressmeddelanden, lagt upp bilder på Facebook, twittrat etc. Roligt med de nya medierna när man ska marknadsföra något!

Snart helg - tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar